#ConversesMagazinos

Parlem amb Diana Cervera, responsable gastronòmica d’Els Magazinos.

Diana Cervera és la quarta generació d’una família prenent la gastronomia com una arrel des de la qual conquerir el món. Des de l’origen… des de qualsevol part.

Ens parla del projecte gastronòmic al voltant d’Els Magazinos.

Com seran Les Cuinetes, el projecte gastronómic per Els Magazinos?

Serà una casa de menjar en la que pretenem que seguisca la mateixa línia de la família que és el producte, producte autòcton i recuperant receptes de La Marina Alta. Però principalment, ens agradaria que tinguera un punt de sensibilitat i tradició, per això el nom.

Quan vam entrar en l’edifici vam trobar moltes cuines de joguetes fetes a mà, fabricades amb molta sensibilitat. Ens agrada molt la relació de com ha anat evolucionant la fabricació de joguets i la cuina. El nom de Les Cuinetes és per tot això.

Per què té tanta importància el foc?

És el que diferencia la cuina. El foc que fa la cuina però que també dona calor a l’edifici . És la calor de la memòria i la infància.

Per què Dénia és vida?

Dénia és la llum i el mediterrani. Tenim una riquesa cultural enorme, un Montgó que protegeix tota la ciutat i la mar.

Com imagines Els Magazinos?

Un lloc social, cultural i gastronòmic. La gastronomia és cultura, imagine un centre on ajuntar-se a tindre una experiència de vida. Un espai molt mediterrani amb una història que contar. Els Magazinos també és vida.

Per què la teua besàvia és fonamental en la teua cuina?

Pense que d’ella ens queda la millor herència, tots els records i els coneixements, però sobretot la humilitat, era molt bona persona. Ella vivia on està ara casa Federico i en temps de guerra sempre donava tot el que tenia. Li agradava compartir i així és com nosaltres concebem els projectes. Ens agrada compartir i si és al voltant d’una taula, millor.

Translate »